Skip to main content

Veelgestelde vragen 1-daagse GVB cursus

          Kan ik na de cursus direct golfen?

Ja, na de cursus kun je gegarandeerd direct met je GVB en handicap 54 golfen op alle banen in Nederland en het buitenland waar het GVB met handicap 54 gevraagd wordt. Je hebt na de eendaagse cursus Stap 1 en 2 van het NGF Stappenplan behaald en hoeft geen Qualifying kaarten meer te lopen om je GVB met handicap te halen.

Let op: dit is het cruciale verschil met de 2-daagse GVB-cursus. Na de 2-daagse cursus heb je slechts baanpermissie en dien je zelf nog je Qualifying kaarten te lopen (en te betalen) om je GVB met handicap 54 te halen. Met de baanpermissie kun je enkel terecht op onze 20 aangesloten locaties en de baan waar je je cursus gevolgd hebt. De 2-daagse cursus wordt gegeven in groepen van 10-13 deelnemers.

 

          Hoe groot is de groep bij de eendaagse cursus?

De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers omdat wij kwaliteit willen garanderen.

 

          Moet ik lid worden van een golfvereniging?

Ja, zonder lidmaatschap kun je niet aangemeld worden bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en kun je geen GVB krijgen.

 

          Waar word ik lid?

Je wordt na de eendaagse GVB cursus lid bij een landelijke golfvereniging die jouw registratie bij de Nederlandse Golf Federatie verzorgt. Met de GVB-pas met hcp 54 die je na de cursus krijgt kun je overal in Nederland en buitenland golfen met je GVB en hcp 54. Je bent dus niet gebonden aan 1 golfbaan.   

          

          Heb ik golfervaring nodig?

Nee. Ervaring is handig, maar niet noodzakelijk. Onze head PGA erkende head professionals zorgen voor een zeer leerzame dag.

 

          Moet ik theorie-examen doen?

Ja, tijdens de cursus wordt het theorie-examen gedaan. Bij de eendaagse GVB-cursus geldt echter de slagingsgarantie. We adviseren je wel tijd te besteden aan de theorie omdat golfen dan ook leuker wordt als je de regels kent, maar we zorgen ook dat je deze tijdens de cursus leert en dus slaagt voor het examen.

 

          Heb ik golfclubs nodig?

Nee. Je krijgt gratis leensclubs en drivng range ballen tijdens de gehele cursusdag.

 

Vraag gratis E-book aanDirect cursusdata ontvangen