Skip to main content

Programma GVB 1 dag

Het programma van een eendaagse GVB cursus wordt op jouw wensen en behoeften afgestemd, maar ziet er globaal als volgt uit.

10.00uur

 

Ontvangst en kennismaking
Je golfset staat al voor je klaar en terwijl je geniet van een kopje koffie of thee, maak je kennis met de head professional die je tijdens de gehele dag persoonlijk begeleidt. Je vult een intake formulier in, zodat wij rekening kunnen houden met je doelstellingen, ervaringsniveau en eventuele blessures.

10.15uur

 

 

Aanvang lesprogramma: chippen, pitchen en swing
Afhankelijk van je niveau en ervaring, begint de professional met de basis van de verschillende golfslagen ondersteund met video analyse. Juist voor de beginnende golfer geeft dit een duidelijk beeld wat je doet en hoe je de beweging per slag kunt verbeteren. Je leert dus niet alleen op basis van aanwijzingen, maar krijgt ook visuele feedback over je eigen swing.
13.00uur
Lunch en theorie, gekoppeld aan de praktijk

13.30uur

 

 

 

Vervolg lesprogramma
In het middaggedeelte worden de slagen nogmaals doorgenomen en leer je de routine per slag zelf op te roepen. Ook wordt gebruik gemaakt van de Flightscope , SAM Putt Lab en golfsimulator om je golfslagen en puttstroke zo effectief mogelijk te verbeteren.
 
(zie hieronder voor de uitleg over video-analyse, Flighscope en SAM Putt Lab)
16.30uur
Afsluiting
 
 
Wat betekent video analyse?

Tijdens je lesdag wordt gebruik gemaakt van video analyse. Hierdoor zie je zelf je swing via de computer en wordt door middel van hulplijnen aangegeven welke verbeteringen je kunt toepassen.
 
Zeker voor de beginnende golfer is het bijzonder effectief je eigen swing te zien.
En uiteraard krijg je video's van jezelf tijdens de lesdag direct toe gemaild met aanwijzingen.
 
 
 
Wat krijg je bij een SAM Putt Lab analyse?

SAM Putt Lab is 's-werelds meest accurate en meest complete putt analyse. De SAM Putt Lab is een analyse en trainings systeem gebaseerd op zeer nauwkeurige ultrasound metingen. Het analyseert de 28 belangrijkste parameters van de puttingstroke en presenteert de resultaten in makkelijk te lezen grafische rapporten.
 
Ontdek de mogelijkheden en verbeterpunten van je putting stroke voor efficiente training. Je krijgt direct feedback over je putting stroke tot in de kleinste detail die met het blote oog niet te zien zijn.
 
Ook zie je direct welke handicap je zou spelen met je putt stroke. 
 
 
Wat krijg je bij een Flightscope swing analyse?

Jouw golfswing analyseren we door te kijken hoe jouw club door de bal gaat. Vervolgens zien we op een groot scherm alle factoren van jouw swing waardoor we effectief, snel en efficient jouw spel verbeteren en op niveau brengen.

De Flighstcope is een geavanceerd programma dat factoren analyseert zoals:

  • de snelheid van je swing
  • of je de bal raakt in de sweetspot (het midden van de club)
  • of je clubblad goed staat ten opzichte van je doel

Voor de beginnende golfer een ongekende mogelijkheid snel feedback te krijgen en je het golfspel snel eigen te maken.